Marias Galleri

God Jul och gott nytt år!

Lämna en kommentar

2014 lider mot sitt slut, jag har precis gått på långledighet. Nästan tre veckor ska jag vara helledig från mitt handläggarjobb på Länsstyrelsen – kan inte minnas senast jag var ledig så lång tid i sträck! Det ska bli så skönt 🙂 Tack vare att jag jobbat 60% sedan 1 november har jag kunnat hålla jämna steg med de julklappsbeställningar av djurporträtt jag fått, det känns skönt. Tidigare år har det blivit sena kvällar och stress för att hinna klart alla uppdrag till jul, jag vill ju helst inte tacka nej till uppdrag på grund av tidsbrist! Under ledigheten ska jag förutom julfirande och mys med familj, make och hundar passa på att ägna mig åt lite skapande jobb. Fast jobb och jobb – även om det är uppdrag jag gör så är det rena rama terapin för mig, jag är verkligen så tacksam att skapandet blir en allt större del av min försörjning!

Foto: Åsa Gallegos Torell

Häromdagen pratade jag i telefon med min syster, vi är så totalt olika men kompletterar varandra bra. Hon är klipsk, utåtriktad och målmedveten medan jag är den konstnärliga, aningen introverta och i bland melankoliska sorten. Syrran utbildade sig till ekonom medan jag valde arkeologi och humanistiska ämnen eftersom jag inte ”vågade” satsa på en renodlad konstnärlig utbildning. Syrran jobbar i dag som ekonom, och hon är min privata revisor och ”karriärcoach”. Än en gång gav hon mig en spark i rumpan åt rätt håll! 🙂

Jag får ofta frågan ”var ligger Marias Galleri?” med tanke på namnet på min hemsida och facebooksida, eller ”när har du öppet?”. Den ständiga förklaringen har varit ”-hmm, jag har ju inget fysiskt galleri – än i alla fall…” Mina målningar står alltid undanstuvade i min så kallade ateljé, som är ett rum fyllt med lika delar skrot, ramar, passepartoutkartong och annat… Jag har länge önskat mig ett galleri, eller ”showroom” att hänga upp mina målningar i av den händelse folk vill komma hit och titta. Hittills har jag fått hänvisa till mina utställningar under sommarhalvåret, skulle aldrig komma på tanken att släppa in någon levande själ i mitt kaotiska skrotfyllda rum… Jag har alltid skyllt på att jag inte har tid att ställa i ordning ett rum för detta ändamål – för plats har vi!

-Men nu har du ju tid! sätt ett datum redan nu och bjud in till vernissage! sa syrran. Då får du se till att fixa till det där rummet en gång för alla! Banne mig, man behöver en regelbunden spark i rumpan 😉 innan vi sa hejdå kom vi överens om att så får det bli! Kammaren i vår undantagsstuga har jag länge tänkt på som mitt blivande showroom, så efter jobbet den dagen svängde jag in på Byggmax och köpte vit  väggfärg och ett par takspotlights. Nu ska det röjas under julledigheten, på trettondag jul den 6 januari öppnar det fysiska Marias Galleri på Kungsgården 102 – häpp!

Vår undantagsstuga där jag tänkt inreda ett showroom i ”kammarn”, det rum som ligger längst till höger i bild mot där bilen står.

Vid årsskiftet kommer jag att höja mina priser på djurporträtten en aning. Jämfört med många av mina kollegor i ”branchen” har jag mycket låga priser, och kommande år så kommer nog mina priser också vara bland de lägre. Men i takt med att jag själv blir allt skickligare på det jag gör och att det blir en större del av min försörjning så kommer jag höja priserna på mina arbeten. Nu under december har jag en liten kampanj, alla som beställer ett porträtt innan nyår får en liten bonusgåva. Så passa på att beställ redan nu, även om det kanske är en gåva du tänkt ge bort längre fram under året! Beställningar i god tid underlättar min planering dessutom 🙂

Ett av mina senaste uppdrag, ett temaporträtt av schillerstövaren Saga.

En god jul och ett gott nytt år önskar jag er alla!

/eder konstnär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s